Spoštovani!

Na naši šoli si prizadevamo, da bi učenkam in učencem stali ob strani na njihovi poti odraščanja – skušamo jih čim bolje izobraziti, vzgojiti, opolnomočiti, podpreti, pripraviti na samostojno, kreativno in uspešno življenje.

Seveda smo najbolj uspešni v tem prizadevanju pri tistih učencih, ki so pripravljeni za uresničitev svojih želja in sanj tudi prizadevno delati. Žal velikokrat tudi najbolj marljive in predane učence na njihovi poti ustavljajo različni izzivi.

Naš učenec je večkrat nagrajen harmonikaš – ne le, da je na tem področju več kot očitno nadarjen, to mu predstavlja veliko veselje in je njegova svetla točka v sicer izjemno zahtevnih življenjskih okoliščinah. Deček živi v rejništvu, v socialno šibkem okolju in nima veliko stvari, ki bi mu pomagale razvijati zdravo samopodobo. V svojih najzgodnejših letih je prestal tako težke in krute dogodke, ki bi morale biti prihranjene vsakemu otroku. Kljub bremenom, ki jih nosi na svojih mladih ramenih, goji velike upe za svojo prihodnost in mirno lahko rečemo, da glasba deluje nanj terapevtsko – svojemu ljubemu inštrumentu namenja veliko ur tedensko, predano vadi in nastopa in se skozi te nastope celi in gradi kot mladi človek, ki uresničuje svojo vizijo.

Žal pa je njegova harmonika že v tako slabem stanju, da je ni možno več servisirati – kupiti je treba novo. Za rejniške družine je nakup novega inštrumenta (pre)veliko razkošje.

Da bi deček lahko še naprej razvijal svoj talent in gradil svojo prihodnost na svetlih temeljih, smo se v sodelovanju z Inner Wheel klubom Maribor odločili, da ga podpremo oz. da naprosimo vse vas za vašo podporo. Humanitarna organizacija Inner Wheel klub Maribor nam je že večkrat priskočila na pomoč, za kar se jim iz srca zahvaljujemo.

Podatki za nakazilo:

INNER WHEEL KLUB MARIBOR

ULICA HEROJA ZIDANŠKA 18, MARIBOR

IBAN: SI56 0417 3000 0663 965

KODA NAMENA: CHAR

NAMEN PLAČILA: HARMONIKA

SKLIC ZA PLAČILO: SI00 052024

Če ocenite, da lahko na zgornji račun prispevate nekaj evrov, vam bomo iz vsega srca hvaležni.

Mi verjamemo, da je to najlepša investicija, ki jo lahko naredimo – investicija v otroka, v naslednjo generacijo. Vsak doniran evro bo štel.

Najlepša hvala in lep pozdrav ter vse dobro.

Kolektiv OŠ Slave Klavore Maribor
v sodelovanju z Inner Wheel klubom Maribor

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)