Nagovor ravnatelja

Drage učenke in učenci, spoštovani starši, cenjene kolegice in kolegi!

Pred nami je novo šolsko leto, leto 2020/21. Še vedno je živ spomin na do sedaj ne videno dogajanje v minulem, koronskem letu. Veliko novega nas je naučilo, obogatilo z izkušnjami, ki jih bomo lahko izkoristili v še vedno negotovem prihajajočem šolskem letu. Kljub temu verjamem, da nam bo  prineslo mnoga nova znanja, doživetja, izkušnje in nove ideje. Ponujale se bodo možnosti  tkanja dolgoletnih prijateljstev. Prepričan sem, da si vsi, vi učenci, vaši starši in mi, učitelji, želimo uspešno in zdravo šolsko leto. To pomeni, da želimo doseči cilje resnične vzgoje in izobraževanja. Cilji resnične vzgoje in izobraževanja so, kot je zapisal pred približno 2000 leti Platon, dati telesu in duši vso lepoto in popolnost, ki ju moreta imeti. Zato bomo razvijali prevzemanje odgovornosti za lastna dejanja ter strpen, spoštljiv in korekten ter zdravje ohranjujoč odnos drug do drugega. Pri doseganju ciljev se bomo skupaj trudili učenci, učitelji in starši. Prizadevali si bomo, da bo vsak učenec na svojem močnem področju dosegel največ, kar bo v danem trenutku mogoče in hkrati posvečali posebno pozornost šibkim področjem.  

Poudarek vzgojno-izobraževalnega dela bo na dvigu ravni učenja in s tem znanja, formativnem spremljanju pouka ter kulturi medsebojnega spoštovanja.

Nadaljevali bomo v poskusu Razširjen program v osnovni šoli na področju gibanje in zdravje za dobro psihično in fizično počutje. Med letom se bomo glede na možnosti in zaznane potrebe vključili še v kakšne projekte ali oblike sodelovanja z različnimi strokovnimi institucijami. Bodimo vseskozi pripravljeni na hipne spremembe, ki so postale naša stalnica.

Vsem želim uspešno in zdravo šolsko leto 2020/2021.

Danijel Lilek, ravnatelj

(Skupno 1.794 obiskov, današnjih obiskov 1)