V petek, 15. novembra, smo tudi na naši šoli pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Učiteljica Eva Sternad je skupaj z učenci v jedilnici pripravila pogrinjke, učenci razredne stopnje pa so skupaj z učitelji zajtrkovali v razredih ob slovenski glasbi in prazničnih pogrinjkih.
Namen projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, o pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil, ki so pridelana oziroma predelana v Sloveniji, o pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastanejo pri vsakodnevnih dejavnostih ter o racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje o zdravem načinu življenja, vključno s pomenom gibanja. Hkrati smo obeležili tudi svetovni dan sladkorne bolezni.
Prispevek in fotografije: Klavdija Hozjan