V torek, 11. maja 2021, mineva sto let rojstva herojinje Slave Klavore. Ob tem jubileju smo na šoli pripravili številne dejavnosti, ki potekajo v mesecu maju.

Učenci 1., 2. in 3. razreda se bodo odpravili na kratek sprehod. Obiskali bodo kip Slave Klavore na Teznu s spominsko gesto. Mentorica učiteljica Petra Napast.

Učenci 4. in 5. razreda se bodo odpravili v Muzej narodne osvoboditve Maribor na učni sprehod po poteh Slave Klavore. Mentorica učiteljica Petra Napast.

Učenci 6., 7., 8. in 9. razreda bodo imeli predavanje na daljavo s kustosom Muzeja narodne osvoboditve Maribor – g. Uroš Dokl in mentorica učiteljica Petra Napast.

V avli šole si lahko ogledate razstavo Pogumno srce, ki je nastala v okviru ustvarjalnega projekta učencev prve triade:

Osmošolci so raziskovali, koliko ljudje poznajo junakinjo Slavo Klavoro. S pomočjo anketnega vprašalnika so pridobili potrebne podatke: Rezultati ankete o narodni herojinji Slavi Klavori. Mentorica učiteljica Anastazija Tacer Banaj.

Prav tako so pripravili kviz Koliko poznaš življenje Slave Klavore? Mentorica učiteljica Petra Drofenik.

Devetošolci so bili ustvarjalni in so pripravili:

Učenci so tudi likovno ustvarjali, pisali pesmi, sestavljali križanke, … vsi izdelki so predstavljeni v šolskem časopisu Slavoved, ki je posvečen Slavi Klavori – mentorici učiteljici Brigita Matjašič in Irena Kamplet.

V okviru projekta Erasmus+ “Positive” so učenci pripravili predstavitveni video naše šole Slave Klavore. Mentor učitelj Silvo Muršec.

Z vsemi dejavnostmi želimo obuditi spomin na našo Slavo Klavoro, ki ostaja vez med preteklostjo in sedanjostjo.

Naša šola s ponosom nosi njeno ime. Radi se je spominjamo.

(Skupno 610 obiskov, današnjih obiskov 1)