Torek,  23. 4. 2019

Srečno smo prispeli v Rakov Škocjan. Juhuuuu, to smo nestrpno čakali! Tudi deževno vreme nam ne more do živega. Danes smo spoznavali bližnjo okolico doma, kraške pojave in živali, ki živijo v tukajšnjih gozdovih. Po gozdni poti smo se odpravili do krmišča, kjer smo nastavili nekaj ostankov hrane in kamero, ki bo posnela gozdne obiskovalce. Enega bi še posebej radi videli, medveda. Na posnetku seveda. Govori se, da se jih kar nekaj sprehaja tod okoli, ampak dobra novica je, da zelo dobro vohajo in slišijo in kar je najpomembnejše, ne želijo si srečanja z nami. Današnji dan smo zaključili z nočnim sprehodom v dežju. Največje doživetje večera pa je bil gromozanski deževnik, ki nam je prestregel pot. 🙂

Lahko rečemo, da je prvi dan hitro minil in da smo se že naučili veliko novega.

Sreda, 24. 4. 2019

»Danes smo ob 9. uri šli na pohod, raziskat jame Razgled je bil ČUDOVIT! Šli smo po zelo strmi poti, čez reko Rak in nato v jamo. Hoteli smo videti netopirja, a ga ni bilo, ker je že pomlad. L (Ajla K.)

»Zelo mi je bilo všeč preživetje v naravi, sploh, ko smo si pekli slastna jabolka. Bila so zelo dobra. Meni je ta šola v naravi ful dobra.« (Anjeza)

»Najljubše mi je bilo lokostrelstvo. Danes sem prvič streljala z lokom, bila sem zelo dobra. Še večkrat bi si želela streljati z njim, ampak ga doma nimam. Upam, da si ga bom nekoč lahko kupila. Zelo so mi bile zanimive tudi jame. Presenetilo me je, ker nisem vedela kaj vse lahko naredi narava.« (Mia R.)

»Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli v jamo, v tistih luknjah je bilo zelo malo prostora.« (Nik A.)

»Bilo mi je zelo všeč, ko smo šli v Zmajevo jamo in na naravni veliki most. Bilo je zelo zanimivo in poučno, saj sem se naučil veliko o jamah in o mostovih.« (Benjamin)

Najbolj všeč mi je bilo lokostrelstvo in kurjenje ognja. Pri streljanju z lokom sem zadel v sredino tarče in v modro polje. S tem sem dosegel osem točk in še zabaval sem se. Pri kurjenju ognja smo se zelo trudili in imeli največjega.« (Timotej)

»Jama, v katero smo šli, je bila zelo zelo zanimiva. V njej so bili kapniki. Včasih so notri tudi netopirji, vendar jih danes ni bilo, zato nam je učiteljica pokazala enega na telefonu.« (Leni)

»Danes sem se naučila to, da je zelo težko zakuriti ogenj. Ugotovila sem, kako je bilo življenje prazgodovinskega človeka težko. Najpomembneje je to, da smo sodelovale in se zabavale.« (Ajla M.)

»Tukaj se počutim odlično, ker se zabavamo in družimo. Najboljši dogodki v teh dneh so mi bili kurjenje ognja, lokostrelstvo in igranje nogometa. Upam, da bom še kdaj obiskal to lepo okolico in ta dom.« (Amar)

Četrtek, 25.4.2019

Tudi današnji dan v šoli v naravi je bil zelo zanimiv in zabaven. Na jutranji telovadbi smo  si razgibali celo telo in najpogumnejši so lahko preizkusili svoje plezalne spretnosti in se podali v rov, ki je vodil pod cesto. Sledil je preizkus moči in sodelovanja, saj smo morali kanuje in opremo za veslanje odnesti do reke Rak. Že od ponedeljka smo se veselili te dogodivščine, toda izkazalo se je, da vsa stvar ni tako enostavna. Naši kanuji so se večkrat  zapletli med grmovje na obrežju. Na koncu nam je vsem uspela panoramska vožnja po čudoviti reki. Nato smo se odpravili v gozd, kjer smo razvijali spretnosti, ki jih morajo imeti gozdni detektivi. Sedaj prepoznamo drevesa tudi z zaprtimi očmi. Bili smo zelo povezani z naravo. Popoldan nas je čakal še adrenalinski spust po »zajli« preko globoke vrtače. Groznoooo, ampak super! Pred večerjo smo si ogledali posnetke s kamere, ki smo jo nastavili v torek globoko v gozdu. Na pojedino, ki smo jo pripravili za divje živali, so v teh dneh prišle kune, lisica, krokar, kanja in danes zjutraj še pravi MEDVED. Poimenovali smo ga Rjavko Boječka, saj se je kar naprej plašno oziral okrog. Še preden je uspel pojesti do konca, se je nečesa ustrašil in zbežal. Zadnji večer smo zaključili kot se spodobi za šolo v naravi – ob tabornem ognju. Zaigrali smo na kitaro, peli in pekli hrenovke.

Jutri pa nas čaka še zadnja dogodivščina, obisk Postojnske jame. Več o tem pa vam bomo povedali kar sami.

(Članek so pomagale oblikovati Žana, Mia R., Anjeza)

[wzslider exclude=”ng gallery id=83″]

(Skupno 955 obiskov, današnjih obiskov 1)