Dragi učenci in učenke!

Usoda letošnjega regijskega in nacionalnega parlamenta še ni znana, kar pa ne pomeni, da aktivnosti za pridobivanje mnenj, predlogov in razmišljanj, ki bi jih mladi radi delili, ne potekajo.

Nasprotno!

Tema MOJA POKLICNA PRIHODNOST in štiri podteme:

  1. 1. Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine,
  2. 2. Poti do mojega poklica,
  3. 3. Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti,
  4. 4. Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo,

  so na voljo na spletni platformi OPIN.ME. Neposredna povezava za dostop: https://opin.me/sl/orgs/slovenian-association-friends-youth/

Spletna platforma je aktivna od  9. 4. do 30. 4. 2020.

Za oddajo komentarjev/predlogov se torej najprej registrirate preko Google računa ali Facebook profila, uporabite nadimek (»nick-name« oz. username).

Ko ste registrirani, lahko oddajate komentarje kadarkoli do konca meseca, le da se potem ob vsakem dostopu le vpišete (ne več registrirate).

Vsi predlogi in komentarji bodo ob koncu razprave skrbno pregledani in zapisani v poročilo o Otroškem parlamentu. Pozivam vas, da ste konstruktivni, pozitivni, da niste žaljivi – da upoštevate spletni bonton.

KDO LAHKO SODELUJE?  VSI in ne le predstavniki šolskega parlamenta 🙂

Naj vam povem še to:

Časoris, spletni časopis za otroke: če kdo od vas želi napisati prispevek/razmišljanje na temo, podtemo naj napiše besedilo v dolžini 2000 znakov s presledki.

Avtor naj pripiše svoje podatke (ime, priimek, šola, razred) in pošlje fotografijo.

Prispevek pošljite na Časoris urednik@casoris.si in v vednost ZPM Slovenije na petra.zega@zpms.si

In za konec:

Radijska oddaja Hudo! bo v soboto 18. 4. od 9:00 do 11:00 ure namenjena temi Otroškega parlamenta. Nekaj izjav bodo posneli v naprej, sicer pa boste lahko učenci tudi klicali v oddajo.  Vabljeni k aktivnemu sodelovanju in poslušanju!

Za morebitna vprašanja sem vam na voljo na mail: urskaa@solaklavora.si

Za danes vas lepo pozdravljam!                                                                                       Mentorica OP, Urška Aram

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)