V tednu otroka smo v ponedeljek, 7. oktobra 2019, sprejeli učence 1. razreda v šolsko skupnost učencev Osnovne šole Slave Klavore. Svečan dogodek smo začeli s petjem šolske himne, popestrile pa so ga učenke s plesom ter učenci   3.b razreda s kratko igrico in pesmico o prijateljstvu.

Ob svečani zaobljubi , ki so jo učenci ponavljali za predsednico šolske skupnosti,  so bili učenci sprejeti v šolsko skupnost.  Sledila je podelitev listin z zaobljubo, ki so jih prvošolci prejeli od ravnatelja Danijela Lileka. 5-šolci so pripravili   lepe misli napisane na roki iz papirja in na ta način našim najmlajšim šolarjem izkazali dobrodošlico,  postali so njihovi šolski prijatelji,  saj bodo med šolskim letom v vlogi »šolskih prijateljev« skrbeli, da se bodo prvošolci v šoli počutili kar se da prijetno. Po končani prireditvi so se prvošolci skupaj s svojimi velikimi šolskimi prijatelji odpravili v razred, kjer so se  malo podružili.

Vsem prvošolcem ob vstopu v šolsko skupnost čestitamo in jim želimo veliko uspehov na poti osnovnošolske poti izobraževanja. Upamo, da bodo stkali prisrčna prijateljstva in ustvarili nepozabne spomine na šolske dni. Dobrodošli v Šolsko skupnost!

Prispevek pripravila: Davorka Pregl

Fotografije: Klavdija Hozjan (klikni na povezavo)

(Skupno 296 obiskov, današnjih obiskov 1)