Kljub temu, da imamo včasih občutek nemoči, žalosti, jeze… smo vedno znova presenečeni in hvaležni, da zmoremo in znamo stopiti in pomagati pomoči potrebnim, ko je to nujno potrebno.
Tudi v našem primeru se je pokazalo, da humanost in dobro delo ne poznajo meja in ovir.

Pred štirimi leti je našo šolo, OŠ Slave Klavore Maribor, pričel obiskovati slaboviden deček.
Postavljeni smo bili pred izziv, kako bo deček napredoval, saj na tržišču ni prilagojenih gradiv za vse učbenike in delovne zvezke. Ker se z leti šolanja vsebina gradiv in obveza otroka povečuje, smo poiskali njemu najustreznejši pripomoček – elektronsko lupo, ki bi mu bila v pomoč pri učnem delu.

Pri iskanju rešitev financiranja elektronske lupe smo prošnjo naslovili na Lions klub »Zarja« Maribor. V Klubu so takoj priskočil na pomoč in v celoti donirali sredstva v vrednosti 1395 €.

Elektronsko lupo smo dobili v mesecu decembru 2017 in deček danes s pridom uporablja prepotreben pripomoček v šoli in doma. Z lupo je dečku omogočeno, da gradiva sproti prilagaja pri branju, zapisu, učenju,… V primeru, ko je to potrebno, z njo fotografira tabelsko sliko, ki jo lahko kasneje doma prenese na računalnik in ob pomoči računalnika ustrezno prilagodi njegovemu preostanku vida.

Ob iztekajočem letu se Lions klubu “Zarja” Maribor še enkrat zahvaljujemo za izkazano pomoč in vsem želimo srečno in uspešno prihajajoče leto.

Maribor, 18. 12. 2017

Ravnateljica:
Stanislava Frangež

(Skupno 282 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , , , ,