Vabilo na predavanje v okviru projekta A (se) štekaš?!?

DUŠEVNO ZDRAVJE MLADOSTNIKOV

Kako naj ga razumem?

Mladostništvo je razvojno obdobje odraščanja in osamosvajanja. Mnogim staršem se mladostniki zdijo bolj težavni kot so bili kot otroci. Mladostniki morajo v relativno kratkem času odrasti iz otroka v odraslega. Pri tem se soočajo s telesnimi, čustvenimi, socialnimi in intelektualnimi spremembami, ki vplivajo na njihovo vsakdanje življenje. Zaradi tega so lahko bolj ranljivi.

Projekt A (se) štekaš ?!?

Namen projekta A (se) štekaš?!? je varovanje in krepitev duševnega zdravja. Aktivnosti, ki se izvajajo v okviru projekta zajemajo: (i) opolnomočenje mladostnikov preko interaktivnih delavnic, (ii) izobraževanje učiteljev in zaposlenih na šoli o mladostniških stiskah ter o ustreznih oblikah pomoči v primeru težav v duševnem zdravju (iii) predavanje za starše o duševnem zdravju mladostnikov.

Zakaj?

Ko začutimo, da je mladostnik  stiski, smo včasih lahko kot starši v zadregi, saj ne vemo, kako se z njim pogovoriti, kako se na stisko odzvati, kaj storiti. V okviru projekta A (se) štekaš?!? Izvajamo predavanje za starše o duševnem zdravju in različnih oblikah pomoči ter prostočasnih aktivnostih, namenjenih mladostnikom za krepitev duševnega zdravja. Spregovorili bomo tudi o dejavnikih tveganja, varovalnih dejavnikih in prepoznavanju stiske pri mladostnikih. Na ta način želimo nuditi informacije in podporo staršem, ki kdaj v kritičnih trenutkih ne vedo, kako odreagirati in kam se obrniti v primeru stiske lastnega otroka oz. mladostnika. Predavanje je tudi priložnost, da delite svoje izkušnje ali vprašate po nasvetu.

Izvajalci

Izvajalci izobraževanja so univerzitetno diplomirani psihologi, raziskovalci na Inštitutu Andrej Marušič (UP IAM), Slovenskem centru za raziskovanje samomora z izkušnjami na področju raziskovanja duševnega zdravja in preprečevanja samomorilnega vedenja ter terapevtskega dela.

Kje in kdaj?

Izobraževanje bo potekalo na Osnovni šoli Slave Klavora v Mariboru, in sicer 09. 11. 2017, od 17.00 do 18.00.

Vljudno vabljeni!

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)