V soboto, 25. marca 2017, smo se učenke in učenci od 6. do 9. razreda ob sedmih zjutraj z avtobusom odpeljali na težko pričakovano strokovno ekskurzijo v Tehniški muzej Nikole Tesle in v živalski vrt v Zagrebu. Po prijetni jutranji vožnji smo pred vstopom v Tehniški muzej malicali. Na prijetnem pomladanskem soncu nam je malica zelo teknila. V tehniškem muzeju smo si najprej ogledali planetarij, nato pa smo prisostvovali ogledu visoko napetostnih poskusov v laboratoriju Nikole Tesle.  Pri enem izmed poskusov je sodeloval tudi učenec naše šole Adrian Kos iz 6. razreda.

 

Sledil je vodeni ogled muzeja, kjer smo si lahko ogledali vrsto zanimivih razstavnih eksponatov s področja:

  • avtomobilizma
  • računalništva
  • parnega stroja in motorjev z notranjim izogrevanjem
  • letalstva
  • ladjarstva
  • telefonije
  • gospodinjskih aparatov
  • premogovništva

     

Po ogledu muzeju smo se peš odpravili  v staro mestno jedro. Prijazna vodička Zdenka nam je lepo predstavila glavne mestne znamenitosti. Posebno doživetje je bila vožnja z gondolo na “Gornji grad”. Po povratku z Gornjega grada smo prispeli na Trg bana Jelačića, kjer je ob sončnem vremenu in ob “Dnevu narcis”  vladalo pravo poletno vzdušje. Opazovali smo značilne modre tramvaje, ki jih v Sloveniji seveda ni moč videti. Na tem trgu smo imeli tudi nekaj prostega časa. Kupili smo si nekaj toplih prigrizkov, preizkusili znamenito “zagrebško kremšnito”, kupili nekaj spominkov in že se je približal čas, ko smo se z avtobusom odpravili do živalskega vrta.

Po živalskem vrtu smo smeli hoditi samostojno. Za ogled živali smo na voljo imeli dve uri, ki pa sta prehitro minili. Opazila sem, da je poleg nas, učencev, tudi nekatere živali mučila pomladanska utrujenost . Ali pa smo mogoče prišli v živalski vrt prav v času njihove “sieste”? V trgovini s spominki v živalskem vrtu smo si nakupili tudi nekaj spominkov.

  

Ob 17. uri smo se odpravili proti avtobusu. Ob prijetni vožnji proti domu smo dogodivščine tega dne podoživljali z ogledovanjem posnetih fotografij. Ob 19.30 uri smo prispeli domov.

Ekskurzija mi bo ostala v zelo lepem spominu, saj sem ob prijetnem druženju s sošolci in z učitelji spoznala in videla veliko novega.

Zapis in fotografije: Katja Kruščič, 9.b

Več fotografij in kratkih video posnetkov, ki jih je posnel učitelj Silvo Muršec, si lahko ogledate na tej povezavi.

 

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , , , , , ,