V mesecu oktobru na šoli gostimo učiteljico naravoslovnih predmetov gospo Seval Yilmaz. Seval Yilmaz prihaja iz osnovne šole Toplokonut Ortaokulu v mestu Diyarbakir, ki se nahaja na jugo-vzhodu Turčije trenutno pa opravlja dela in naloge pomočnice ravnatelja. Seval Yilmaz nas je za krajši čas že dvakrat obiskala že v preteklih letih. Tokrat je na obisk prišla v sklopu Erasmus+ projekta ključna aktivnost 1 – individualna mobilnost učiteljev – z naslovom “Back To The Future (Nazaj v prihodnost). V sklopu enomesečnega obiska spremlja vse dejavnosti šole, predvsem pa se osredotoča na spremljavo pouka naravoslovnih predmetov in angleškega jezika z namenom, da nove izkušnje in znanja, ki jih bo med obiskom prejela na naši šoli, uporabi pri svojem delu na svoji šoli.

V sklopu pedagoške konference, 11. 10. 2016, je navzočim učiteljem predstavila svojo državo, mesto in šolo. Njeno šolo obiskuje 1070 učencev. Na račun negotovih razmer, kjer turška vlada po julijskem poskusu državnega udara, odpušča tudi učitelje, jim slednjih drastično primanjkuje. Tako so med drugim prisiljeni v združevanje oddelkov, kar posledično pomeni, da imajo v učilnicah sočasno tudi med 60 – 70 učencev.

Učiteljici Seval želimo prijetno gostovanje na naši šoli, z željo, da čim več pozitivnih izkušenj prenese v svoje delovno okolje.

Seval@OSSKMB_01 Seval@OSSKMB_02 Seval@OSSKMB_03 Seval@OSSKMB_04

(Skupno 174 obiskov, današnjih obiskov 1)