Spoštovani starši!

V šolskem letu 2015/16 smo v šoli nabavili nekaj novih učbenikov. Nekateri od teh so poškodovani, uničeni ali izgubljeni. Ker so bili učbeniki popolnoma novi, bomo tistim, ki za učbenike niso poskrbeli in so jih poškodovali,  izračunali odškodnino po Pravilniku o upravljanju  učbeniških skladov, ki pravi:

6. člen
Uporabnik sklada je dolžan plačati odškodnino, če konec leta vrne poškodovan ali uničen učbenik, ali ga ne vrne.

Višina odškodnine je določena z nabavno ceno in starostjo učbenika. Predlaga jo skrbnik učbeniškega sklada, potrdi pa ravnatelj. Ta višina pri poškodovanih učbenikih ne sme presegati 1/3 nabavne cene poškodovanega učbenika, pri uničenih in izgubljenih učbenikih pa ne sme presegati polovice nabavne cene učbenika.

6. člen
Uporabnik sklada se lahko tekom šolskega leta odloči, da bo posamezen učbenik obdržal. V takem primeru je zanj dolžan plačati razliko do nabavne cene učbenika oziroma plačati ceno, ki mu jo določi šola. Predlog za plačilo učbenika v odkup pripravi skrbnik učbeniškega sklada, pisno ga potrdi ravnatelj.

Prosimo starše, da v novem šolskem letu poskrbijo, da bodo otroci za učbenike dobro poskrbeli. Svetujemo vam, da jih zavijete v ovojni papir ali plastične ovitke, ki so snemljivi  in ne lepite nanje samolepilnih ovitkov, ki poškodujejo platnice. Hvala za razumevanje.

 

Skrbnica učbeniškega sklada:                                                                Ravnateljica:

Damjana Matjašič                                                                              Stanislava Frangež

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)