Na naši šoli se je ob praznovanju 50-letnice zvrstilo veliko dejavnosti že od decembra.

Vrhunec dogajanj pa je prav gotovo bila slavnostna prireditev, ki je potekala 25. maja  v našem večnamenskem prostoru. Povabljence je že ob vhodu pričakala rdeča preproga obdana z belim cvetjem. Po celotni avli se je razprostirala  razstava, ki nas je popeljala v svet spominov. Velika voščilnica z željami vseh razredov in podpisi učencev je obeležila svečani dogodek. Maskota naše šole je pozdravljala prihajajoče. Stopnice odete v rdeče blago so gostile naše mlade glasbenike, ki so z zvoki inštrumentov bogatili prijetno vzdušje. Ob vstopu v slavnostno odet prostor za prireditev, so  povabljeni gostje ob pripravljenih darilih sedli.

In začelo se je.

“POTUJTE Z NAMI SKOZI ČAS” je bil naslov prireditve. Svoje delo so opravile luči, zvok, zvočni efekti, svetlobni efekti in predvsem učenci in učitelji. Potovali smo  po petih desetletjih od leta 1966 do leta 2016. Osvetljen globus, ki je predstavljal čas in baletka, ki je z globusom zaplesala po odru, sta  dobesedno pričarala preteklost in potovanje skozi čas. Tako smo lahko podoživeli pionirčke, pouk nekoč, pesmi iz različnih obdobij, ki so jih zapeli naši zbori, poslušali misli o znanju in šoli, uživali ob športnikih, deklamaciji in potovanju po svetu, Sloveniji in šoli skozi čas. Vrhunska režija in tehnologija sta poskrbeli, da je ura in pol minila kot bi trenil. Srčen aplavz ob koncu je bil dokaz zadovoljnih gledalcev, ki so nastopajoče ponovno priklicali na oder.

Za krono prireditve pa so poskrbele naše kuharice, ki so v sodelovanju z gostinsko šolo pripravile svečano pogostitev. Odprli smo tudi prostor na zelenico, kjer smo se lahko v senci dreves osvežili.

Tako. Glavni del dogodkov je za nami. Čestitke vsem za uspešno opravljeno delo in  hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi prireditve.

Prispevek zapisala predsednica organizacijskega odbora: Davorka Pregl

 


Posnetek prireditve

Zbornik ob 50-letnici šole
zbornik_calameo

 

 

(Skupno 410 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , , , , , ,